Народно събрание

Александър Несторов: Новият шеф на КПКОНПИ да е под 65 г., да представя психически тест и удостоверение за липса на проверки

Създавате Комисия за противодействие на корупцията, за да осигурите пост на един човек - Бойко Рашков. Това е условието да има коалиция. С тези думи народният представител от ДПС Александър Несторов се обърна към "Продължаваме промяната" по време на дебатите за процедурните правила, по които ще се избира новият шеф на КПКОНПИ. Мнозинството около ПП иска на поста да бъде избран вътрешния министър Бойко Рашков.

Направихте кризите двуцифрено число, хората няма какво да ядат. Но въпреки това ще заложите всичко, целия диалог, политическия живот на държавата върху един човек, каза Несторов.

Народният представител от ДПС предложи допълнение към критериите за избор на председател на Антикорупционната комисия. Той настоя кандидатите да представят два документа:

- Удостоверение за психическа годност.

- Удостоверение от самата КПКОНПИ, че лицето, което е предложено, не е обект на проверка или производство на специалния закон. Би било най-страхотната проява на корупция, да вкарате човек който има производство или проверка в КПКОНПИ, да управлява и да контролира нейния ход, каза Александър Несторов. Той настоя НС да се съобрази с чл. 129, ал.3, т.4 от Конституцията на Р България която казва кога един магистрат вече не може да вземе длъжността - при навършване на 65 години.

Нищо против нашите пенсионери, те са страхотни хора. Поздравявам ги от тази трибуна! Но тази работа е изключителна тежка, енергоемка и изисква друг тип хипотези, каза Несторов.

Борбата с корупцията е надпартиен приоритет. Тя не е знаме, нито лозунг, каза Несторов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност