Народно събрание

Александър Несторов: Всеки конфликт на интереси е корупция

Всеки конфликт на интереси е корупция. Това заяви народният представител от ДПС Александър Несторов по време на дебатите за освобождаване на депутата от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков. Той подаде оставка, но не съобщи мотиви. Очаква се Гвоздейков да оглави новото звено за спешна въздушна медицинска помощ, в което ще са шестте медицински хеликоптера, за купуването на които здравното министерство обяви обществена поръчка.

Оказа се, че като зам.-председател на транспортната комисия в НС Гвоздейков е подготвял структурирането на новото звено и това основателно породи съмнения дали е в конфликт на интереси.

Когато колегата от ИТН се освобождаваше, за да отиде в Българския спортен тотализатор, дебатите бяха два часа и половина. И сега трябва да има дискусия в пленарната зала. Това е храмът на демокрацията, каза Несторов.

Той също настоя Гвоздейков да съобщи мотивите за оставката си. Оказа се, че г-н Гвоздейков е много важен, за транспортния сектор, нещо, което не личи в профила му в сайта на Народното събрание, предвид законодателната му дейност досега. Това, че от място, където е вземал решения на тема транспорт - парламента, отива да контролира тези решения, потвърждава вече изказаните досега съмнения за конфликт на интереси. Понеже не всяка корупция е конфликт на интереси, но всеки конфликт на интереси е корупция, моля г-н Гвоздейков да опровергае и да декларира, че няма да прави такива неща в следващите си поприща, заяви Несторов.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност