Интервюта

Мустафа Карадайъ и премиерът на Словения: Необходими са единни позиции по ключови европейски политики на по-малките държави от ЕС

Необходими са единни  позиции по ключови европейски политики на по-малките държави от ЕС и от региона за по-добра защита на правата и интересите на гражданите и постигането  по-големи успехи на предстоящите европейски избори. До този извод стигнаха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и новоизбраният министър-председател на Словения Мариан Шарец по време на срещата си в рамките на конгреса на АЛДЕ партията, който заседава в Мадрид в периода 8-10 ноември.

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и партньорството между двете държави, както и инструментите за  борба с крайния национализъм и популизъм в Европа.

 В рамките на деня  Карадайъ проведе работни среща с  председателя на Новочезна, Полша Катаржина Любнауер, с Мортен Йостергаард-председател на партия Радикале Венстре, Дания и с Хавиер Нарт- заместник - председател на АЛДЕ групата в ЕП и член на ръководството на испанската либерална партия "Гражданите". 

IMG 20181109 165216

Работна среща с Катаржина Любнауер, председател на Новочезна, Полша

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност