Интервюта

Ерджан Ебатин: Бизнесът на Делян Пеевски не зависи от правителствата, защото не ползва държавен ресурс

Бизнесът на Делян Пеевски не зависи от правителството, тъй като не използва обществени ресурси. Той зависи от модела на обществото и независимо от това кой е на власт, той винаги ще бъде успешен бизнесмен, защото в свободните общества хората, които имат бизнес нюх, просперират. Това обясни депутатът от ДПС Ерджан Ебатин. 

Вижте какво каза още той пред Агенция "Монитор":

- Г-н Ебатин, как ще гласува групата на ДПС на вота на недоверие?

- Депутатите от ДПС категорично ще гласуваме против правителството, както и досега.

- В интервю по BTV по-рано сутринта казахте, че колегата ви – депутатът от ДПС Делян Пеевски бил успешен бизнесмен и като такъв работел с всички кабинети. Какво имахте предвид, защото вече се появиха интерпретации за политически обвързаности, а се знае, че той не ползва обществени поръчки и еврофондове и това са показвали всичките проверки.

- Няма такова нещо, не съм имал предвид, че има политически обвързаности. Казах, че той има качества да бъде успешен бизнесмен и ще продължи да е такъв, независимо кое правителство е на власт. Защото неговият бизнес не зависи от правителството, тъй като не използва обществени ресурси. Той зависи от модела на обществото и независимо от това кой е на власт, той винаги ще бъде успешен бизнесмен, защото в свободните общества хората, които имат бизнес нюх, просперират. Но неговият бизнес категорично не зависи от правителството. И няма как да бъде атакуван и критикуван заради бизнес нюха си.   

-  Заявихте също, че имал бизнес в Китай. Откъде ви е информацията и имате ли доказателства за това? Защото няма изобщо подобни данни.

- Не, доказателства нямам. Някъде съм го чел и явно съм сгрешил. Сигурно съм станал жертва на фалшива новина и без да искам съм я разпространил.

Каква е прогнозата ви за гласуването на вота на недоверие?

- Вотът няма да мине, но кабинетът няма да оцелее и то поради това, че вече има план за съставяне на нов кабинет. Целта е да се избегне служебен кабинет, излъчен от страна на президента. Много е важно какъв вариант ще предложи управляващата коалиция, защото ако не успеят да намерят точната формула на експертния кабинет, който се чува, че ще предложат, е възможно процесите, развиващите се на улицата, да не се успокоят. Това, което забелязвам е едно много агресивно, но скалъпено по интелигентен начин подклаждане на недоволството на българските граждани.

Подклаждане от чия страна?

- От страна на президента. Виждаме, че по всеки повод търси начин да повдига страстите и емоцията на протестите. Явно има готов служебен кабинет.

-  А само той ли подклажда протестите?

-  Не. Политическото ядро на протестите е съставено от левицата, от левия кръг около президента и „Да, България“. Което е също толкова безпринципна коалиция, колкото е безпринципна коалицията на ГЕРБ с националистите.

(https://www.monitor.bg, 19.07.2020)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност