Интервюта

Д-р Нигяр Джафер: Предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията би задълбочило междуинституционалните битки

Предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията и свикване на ВНС е ненавременно. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ депутатът от ДПС и зам. председател на НС д-р Нигяр Джафер. Тя допълни, че предлаганите промени от ГЕРБ биха задълбочили междуинституционалните битки. Подобни промени трябва да се предлагат и обсъждат в спокойна обстановка, която предлага визионерство, отбеляза Нигяр Джафер.

„Предлаганите промени биха задълбочили проблемите свързани с демокрацията в България, проблемите свързани с държавността и функционирането на държавата, биха задълбочили междуинституционалната битка, на която сме свидетели, особено през последните месеци. В този смисъл ДПС не намира предлаганите промени за навременни, нито за очертаващи перспективи и приоритети пред страната. Ние смятаме, че подобни промени трябва да се предлагат и обсъждат в спокойна обстановка, която предполага диалог, разумни решения и визионерство в полза на България“, обясни тя.

Кризата в страната е сериозна, коментира още д-р Нигяр Джафер. Утре, при откриването на пленарната сесия, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ ще обяви чрез политическа декларация виждането на ДПС за изход от ситуацията.

(радио "Фокус"; 01.09.2020г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност