Интервюта

Велислава Кръстева: ДПС е за публично финансиране на партиите, необходим е честен дебат (ВИДЕО)

ДПС не е съгласно с решението за 1 лев субсидия и начина, по който го показваме, е предложението за 0 лева субсидия. Това заяви депутатът от ДПС Велислава Кръстева в предаването "Седмицата" на Дарик радио. 

"Спекулацията със субсидиите за партиите е в голям мащаб и е крайно време да се проведе честен дебат, за какво са им на партиите парите? Защо трябва да имат финансиране, защо трябва да е публично?", посочи тя. 

"Защо, защо, защо? Трябва да си отговорим за тези въпроси. ДПС е за публично финансиране", подчерта Кръстева. 

Отвореното финансиране е от немай къде, каза тя. 

Велислава Кръстева подчерта няколко пъти, че трябва много сериозен дебат, защо са им на партиите пари. 

ДПС няма да подкрепи предложение за 1 лев, няма да подкрепят и предложение, което поставя в риск политическата система, категорична бе тя. 

Кръстева даде пример с Германия, където има три стълба за финансиране на политическите партии - фондации, субсидия от 1 евро и още механизми за финансиране. 

Дебатът за партийните субсидии трябва да напусне полето на популизма, подчерта тя и допълни, че ДПС е за модела на публично финансиране. 

Доган се е оттеглил от активната политика и ДПС няма общо с икономическата му активност, каза още Велислава Кърстева. 

По темата за намаляването на данъците Кръстева подчерта, че те са за намаляване на ДДС за учебници и книги, но ще се отнася до храните - трябва да има дебат.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност