Европарламент

Посетителска група от ДПС Исперих, Кубрат и Ветово посети Европейския парламент по покана на Атидже Алиева-Вели

Групата посети Европейския парламент ден след одобрението и на последния кандидат за Комисар от Унгария.

По време на посещението, групата от област Разград и Русе участва в представяне на начина на работа и историческото възникване на европейските институции и ролята на Европейския парламент. Участниците в групата посетиха и забележителности в европейската столица и се срещнаха с евродепутатите от ДПС.

„Вие посещавате Европейския парламент в ключов момент спрямо формирането на следващата Комисия, тъй като вчера след проведените изслушвания на кандидатите на Франция, Румъния и Унгария и последният кандидат за Комисар получи одобрение. През следващата седмица, по време на пленарно заседание в Страсбург предстои Европейският парламент да гласува предложения състав на Европейска Комисия, за да може тя да започне да работи по представяне на предложения в изпълнение на амбициозния план на Урсула фон дер Лайен“, изтъкна Алиева-Вели.

В допълнение, българският евродепутат обобщи, че за представителите в Европейския парламент предстои работа по редица значими направления. “През следващите години все повече ще се говори за така наречените “зелени мерки“ - за екология, опазване на околната среда и борба с климатичните промени. Това ще има своето отражение върху всички отрасли - земеделие, транспорт, строителство. Предстои ни дебатът по общата селскостопанска политика и реформа по отношение на прилагането й, очакваме възможно най - скоро и приемане на многогодишната финансова рамка. Ние ще настояваме за адекватно финансиране по общата селскостопанска политика и кохезионната политика, и за целеви инвестиционни мерки, защото те са от особена важност за България“.

Pic20191119

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност