Хасан Адемов: Инфлация се бори не с таван на цените, а с инвестиции

В нашата страна има огромно разминаване между джоба и хладилника.  Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов, бивш социален министър, на предизборна среща в Монтана. В нея участваха още лидерът Мустафа Карадайъ, водачът на листата Димитър Аврамов и евродепутатът Искра Михайлова, зам.-председател на групата „Обнови Европа” в Европарламента.

Най-големият проблем е разминаването между дневния ред на Народното събрание и дневния ред на хората. Хората имат проблеми с цените в магазините, с инфлацията, не ги интересуват партийните борби и лъжите, каза д-р Адемов. И допълни: „Последната опашата лъжа на Кирил Петков беше, че са увеличили пенсиите с 55 %.”.

Говорят,че са постигнали бюджет с 3% дефицит, но и това е поредната лъжа. Когато в разходите на бюджета предвидиш 8 милиарда инвестиционни разходи, но те не стигнаха нито до общините, нито до регионите и са спестени, да твърдиш, че си постигнал бюджетен дефицит от 3%, е лъжа, възмути се д-р Адемов.

37 милиарда лева заеми са изтеглени от тези хора, докато бяха на власт, толкова кредити не са теглени от всички правителства досега, категоричен бе експертът на ДПС.

Увеличиха разходите за пенсии, няма лошо, но това се прави с експертиза и с акъл. 4 ,5 милиарда лева  повече са заделени за пенсии, а резултатът е, че хората под пинията на бедност станаха от 308 000 близо 800 000. Усещането за справедливост изчезва, подчерта Адемов.

Другите говорят, че ще слагат таван на цените, за да се преборят с инфлацията. Но тя не може да се пребори с антипазарни мерки. Това става с инвестиции. Когато има инвестиции, има сигурност работните места, има доходи, подчерта Хасан Адемов.

Ако няма кой да произвежда конкурентна стока, няма как да се продава, заяви още д-р Адемов. И посочи, че в момента най-важното нещо е да се овладее инфлацията. Той припомни, че благодарение на ДПС казармата вече се признава за действителен трудов стаж. Годините, прекарани от репресираните хора в затвори и трудови лагери по време на тоталитарния режим, пък вече се счита за осигурителен стаж. Така ДПС поправи голяма несправедливост.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност